اردک ماندارین
طبقه بندی علمی اردک جنگلی
  • شاخه : طنابداران
  • رده : پرندگان
  • راسته : غازسانان
  • خانواده : اردکیان
دی کیو شاپ در شبکه های اجتماعی

اردک جنگلی

اردک جنگلی با نام های اردک ماندارین و Wood Duck نیز شناخته میشود. این حیوان در جنس نر ترکیبی از رنگهای تیره و سبز و آبی میباشد، رنگ نوک آن قرمز و پرهای سینه اش بنفش هستند. حیوان ماده این گونه به رنگ خاکستری با خال های قهوه ای رنگ دیده میشود. اردک جنگلی را میتوان در شرق آسیا و آمریکای جنوبی مشاهده کرد. طول قد این اردک بین ۴۰ تا ۵۰ سانتی متر است، به اردکهایی که در شرق اسیا مشاهده میشوند ماندارین گفته میشود که خط چشم آنها تا دم شان امتداد یافته است. اما گونه ای که در آمریکای جنوبی مشاهده میشود، اردک جنگلی نامیده میشود که تفاوتهای ظاهری کوچکی با اردک ماندارین دارد. از جمله آنها باید به خط چشم اردک های آمریکایی اشاره کرد که تنها دور چشم حیوان موجود است.

زیستگاه اردک جنگلی یا ماندارین

بر خلاف اکثر نژادهای اردک، زیستگاه این گونه بر روی درخت میباشد و پاهای پهن و قدرتمند آنها امکان زیستن بر روی شاخه ها را برایشان فراهم کرده است. فضای میان انگشت های آنها همانند سایر اردکها پر شده است که شنا کردن را برایشان بسیار راحت تر کرده است. این پرنده در اوایل قرن بیستم با خطر انقراض روبرو شد و در حال حاضر،‌ با محافظت رشد بیشتری داشته و حدود یک میلیون از آن در امریکا وجود دارد. سایر گونه های اردک را میتوانید در لیست دانشنامه جامع پرندگان مشاهده کنید.

تغذیه اردک جنگلی

اردک ماندارین

در آسیا نیز اردک جنگلی در خطر انقراض میباشد، امروزه بیشترین تراکم این اردک در برلین وجود دارد و پس از آن در بریتانیا، ژاپن و شرق روسیه مشاهده میشود. این حیوان مصرف خوراکی نداشته و بیشتر به علت ظاهر زیبایش شکار میشود. بزرگترین تهدید برای آنها شکارچیان بحساب می آیند و گاها به علت اینکه در آسمان رنگ آنها به خوبی مشخص نیست، با دیگر اردکها اشتباه گرفته و شکار میشوند. به غیر از انسان، راسو، سمور، مار و جغد نیز از شکارکنندگان این حیوانات بشمار میروند.

از دیگر عواملی که زندگی این حیوانات را تهدید میکند، قطع درختان محدوده زندگی شان میباشد. کاهش تعداد درختان علاوه بر اینکه رژیم غذایی این حیوانات را تغییر میدهد، بر تولید مثل آنها نیز تاثیرگذار است.

جفت گیری ، جوجه کشی و تولید مثل اردک جنگلی

هنگام جفت گیری این پرندگان در بوته زارها و علفزارها مشاهده میشوند و پس از آن،‌تخم گذاری آنها در ارتفاع های بالا روی درختان نزدیک آب صورت میگیرد. پس از تخم گذاری حیوان ماده روی تخم میخوابد و پرنده نر از تخم ها و پرنده ماده محافظت میکند و بر روی تخم ها نمیخوابد. قبل از بیرون آمدن جوجه ها از تخم حیوان نر لانه را ترک میکند و پس از آن،‌ پرنده ماده جوجه ها را تا نزدیکی آب همراهی میکند. جوجه ها بعد از اینکه از تخم بیرون می آیند برای پرواز به سوی آب آماده میشوند.

لانه سازی اردک جنگلی

در فصل جفت گیری، پرنده نر پرهایش ریخته و شبیه به پرنده ماده میشود. با این حال هنوز هم میتوان تفاوتشان را از رنگ قرمز منقار و خط دنباله دار زیر چشم آنها تشخیص داد. جوجه های اردک جنگلی و مارگارین بسیار شبیه به یکدیگر میباشند و از روی خط چشمشان میتوان گونه آنها را تشخیص داد. این پرندگان در ارتفاع 9 متری از سطح زمین روی درخت لانه سازی میکند.

بیماری های اردک جنگلی

تغذیه اردک جنگلی

تغذیه اردک ماندارین یا اردک جنگلی در فصل های مختلف تغییر میکند. این حیوانات در فصل های سرما از دانه ها و چوب درختان بخصوص چوب درخت راش تغذیه میکنند، احتمالا نام Wood Duck نیز به همین دلیل برای آنها در نظر گرفته شده است. این اردک ها در فصل گرما به هنگام تابستان و بهار از حشرات، حلزون، مارهای کوچک،‌قورباغه و کرم ها تغذیه میکنند. البته تنوع غذایی این حیوانات در امریکای جنوبی و شرق آسیا کمی تغییر میکند اما به صورت کلی، غذای این حیوانات را گیاهان و حشرات تشکیل میدهند. این پرندگان اول صبح، هنگامی که هوا گرگ و میش است به غذا خوردن مشغول میشوند و بقیه ساعات روز را به گشت و گذار در علفزار، یا روی درختان سپری میکنند.

آناتومی بدن اردک جنگلی