پرواز اردک سر سبز
طبقه بندی علمی اردک سر سبز
  • شاخه : طنابداران
  • رده : پرندگان
  • راسته : غازسانان
  • خانواده : غازیان
  • زمان جفت گیری : در فصل بهار
  • تعداد تخم گذاری : 10 تا 12 تخم
دی کیو شاپ در شبکه های اجتماعی

اردک سر سبز

اردک سر سبز پرنده ای از گروه پهنه چینان است که بیشتر نژادهای اردهای اهلی از این دسته هستند. این پرنده ی زیبا در نیمی از نقاط دنیا پرنده ای مهاجر است. این اردک در تالاب ها، نیزارها، سواحل دریا و رودخانه ها وجود دارند و در لابه لای علف ها یا روی درختان لانه می سازند.

اردک سر سبز

پرنده ی ماده به رنگ قهوه ای یا کرم هستند. جثه ی آنها بزرگ تر از سایر اردک های ماده است و فقط هنگامی که احساس خطر کنند درن آب فرو می روند. زمانی که پرنده ی نر تغییر رنگ دهد و شبیه ماده شود دیگر قادر به پرواز کردن نیست. به طور کلی این پرنده جزء اردک های غواص به حساب نمی آیند.

محل زندگی این پرنده ها در آفریقای شمالی ، شمال ایران ، آمریکای شمالی ، شمال ژاپن، سیبری کامچاتکا و نواحی شمالی شوروی می باشد.

خصوصیات اردک سر سبز

اندازه ی اردک سرسبز تقریبا ۵۷ سانتی‌متر است. پرنده ی نر، سر سبز رنگ و براق ، طوق گردنی باریک و سفید ، سینه ای بلوطی رنگ ، زیر تنه سفید، سطح پشتی و شکمی خاکستری رنگ ، دمی سفید با شاهپرهای وسطی سیاه و برگشته و منقاری زرد روشن مایل به قهوه ای دارد .این پرنده دارای انطباق پذیری بالایی است و به خوبی می تواند در تمامی مناق زندگی کند.

همچنین این اردک قادر است با ۶۳ گونه ی دیگر نیز دورگه بدهد که آسیب های ژنتیکی ناشی از دورگه دهی برای پرندگان بومی وجود دارد. این پرنده در ایران در فصل زمستان کم و بیش وجود دارد و جزء پر شمارترین پرندگان آبزی است که در نواحی بندر انزلی و سواحل دریای خزر و دریاچه ی ارومیه ، دریاچه ی زر علوار و سواحل جنوبی وجود دارد.

جفت گیری ، جوجه کشی و تولید مثل اردک سر سبز

جوجه ها پس از بیرون آمدن از تخم، کاملاً فعال اند. ماده ها در یک فصل می توانند بیش از یک بار تخم بگذارند و نرها هم چند همسر می گیرند.

بیماری های اردک سر سبز

تغذیه اردک سر سبز

اردک سر سبز از گیاهان آبزی و دانه ها و علف ها تغذیه می کنند.

آناتومی بدن اردک سر سبز